Dóna Sang, Dóna VIDA!
Fes-te Donant de Medul·la Òssia i Salvaràs una VIDA!

divendres, 3 de setembre del 2010

Subcampió d'Europa!






Durant els dies del 8 al 15 d'Agost es diputaren a la ciutat de Dublin, Irlanda, els 6xts Campionats d'Europa per a Trasplantats.
Els esports que formen part d'aquests campionats són: Atletisme, Natació, Ciclisme, Tenis, Tenis de Taula, Badminton, Golf, etc.
L'equip espanyol estava format per 9 esportistes que aconseguirem un total de 27 medalles, sent els millor resultats espanyols en uns Europeus.

La prova de ciclisme tingué lloc el 10 d'Agost, al Phoenix Park(el 2n parc més gran d'Europa), localitzat prop del centre de Dublin.
Pel matí va ser el torn de la Contrarrellotge, una prova de molta duresa degut a la enorme intensistat en la que se disputa. Les contrarrellotges d'aquests campionats tan sols tenen 5km i per tant has d'anar al 100% des de l'inici fins la meta.
Tot i a no ser un especialista en aquests tipus de proves, vaig tindre molt bones sensacions i vaig aconseguir la medalla de Plata. Tan sols em va superar l'actual campió del món, un ciclista d'Hongria.

Pasades unes hores disputarem la prova en linia. El circuit d'aquesta prova era el mateix que el de la contrarrellotge però fet a l'inversa, i haviem de pegar-li 6 voltes, fent un total de 24'5 Km. Aquesta prova la disputarem tots els ciclistes de totes les categories junts(podiem difernciar la categoria pel color dels dorsals).
Ja en la primera volta del circuit es va produir un escapada, on ens col·locarem el ciclista hongarés i jo, i uns 8 ciclistes més d'altres categories. Jo estava pletòric de forces eixe dia però, degut a un problema mecànic en passar per sobre d'un clot, vaig perdre al grup davanter i ja no els vaig poder agafar. Em vaig haver de quedar en el grup perseguidor, on hi havien diversos rivals. Quan quedaven 2 voltes per finalitzar la carrera vaig decidir atacar per endur-me la medalla de plata. L'atac va ser definitiu, ja que vaig entrar en solitari a meta, traent-li uns 3 minuts al grup perseguidor i perdent 2 minuts aproximadament amb el grup davanter, on estava Lasslo, l'hongarés, que finalitzà 4rt en l'etapa i s'emportà la medalla d'or de la nostra categoria(18-29 anys).

Se'm va quedar l'espineta clavada de no poder haver-li disputat a l'hongarés la medalla d'or, però vaig acabar molt content i satisfet de la meua actuació.

L'endemà vaig disputar la comepetició de Tenis de Taula. Aquest any la competició de Tenis de Taula estava prou desvirtuada al faltar per complet l'equip britànic(guanyadors d'or, plata i bronze molts anys) i l'equip Holandés(el 2n millor equip de Tenia de Taula de la meua categoria). Havia estat preparant-me també molt per a aquesta competició, sobretot pensant en poder donar la cara front als britànics, però al no estar aquests, el meu camí cap a la lluita per les medalles va ser més fàcil.
Vaig quedar campió del meu grup, cosa que me permeté passar dirèctament als quarts de final. Vaig guanyar el partit de quarts i el partit de semifinals amb prou facilitat. La final la vaig jugar contra un hongarés i vaig perdre per 3 sets a 0(11-9, 13-11 i 12-10).
Per la vesprada vaig jugar la competició de dobles amb el meu amic Mateo, i aconseguirem també la medalla de plata.

En total em vaig emportar de Dublin 4 medalles de plata, però més important que això, vaig gaudir de la convivència amb els meus companys, amics que he fet d'altres parts d'Europa, en fi, que estic molt content d'haver passat eixa formidable setmana, i també estic molt content d'estar VIU, i tot gràcies a eixos donants de Sang i de Medul·la Òssia que em salvaren la Vida!!!

Resultats Ciclisme per Categories

Noticia al Levante-EMV

Imatge 1: Blai Signes disputan la prova en linia als Europeus de Dublin

Imatge 2: Final Individual Tenis de Taula

Imatge 3: els 3 campions Espanyols. Mikel Petrina(Or en linia i bronce en crono), Anotio Ontoso( Plata en linia i bronze en Crono) i Blai Signes.

Imatge 4: Final de Dobles de Tenis de Taula

Imatge 5: Blai i László, subcampió i campió d'Europa.

1 comentari: