Dóna Sang, Dóna VIDA!
Fes-te Donant de Medul·la Òssia i Salvaràs una VIDA!

dijous, 15 d’abril del 2010

Missatge de Benvinguda // Mensaje de Bienvenida // Wellcome Message


Benvinguts i benvingudes al meu Blog.

En aquest blog tractaré principalment temes relacionats amb el Ciclisme, amb la greu malaltia hematològica que vaig patir durant quasi 3 anys i altres cosetes que aniran sorgint.

Intentaré fer-vos un resum de la meua malaltia: el seu nom era(que bé sona parlar en passat!!!) Aplàsia Medul·lar Molt Greu, una malaltia en la que no disposes de cèl·lules sanguínies, és a dir, no fabriques defenses, ni glòbuls rojos ni plaquetes!!

No disposar de defenses suposa el risc d’agafar infeccions. Un simple constipat pot arribar perfectament a ser mortal.

La manca de glòbuls rojos suposa estar brutalment anèmic.

I, la falta de plaquetes, suposa que t’apareguen hematomes en qualsevol part del cos i el que és pitjor, perfectament es pot trencar una vena, per exemple al cervell i causar-te la mort.

Van ser més de 2 anys molt durs(des del 24 de Juliol de 2005 fins el 24 de Novembre de 2007). La veritat és que me passaren moltíssimes coses : fracàs dels 2 tractaments de la meua malaltia(aplàsia medul·lar molt greu), continus ingressos per infeccions(ingressos tots molt llargs, de mesos sencers),una operació de pulmó on me tallaren un tros del meu pulmó esquerre, una estada breu a la UVI, 244 transfusions sanguínies!!!!(127 de plaquetes, 116 de glòbuls rojos i 1 de plasma), un seguiment a l'Hospital de Dia de la Fe de 1 o 2 dies per setmana totes i cadascuna de les setmanes en les que no estava ingressat etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc i un Trasplantament de Medul·la Òssia que crec que és la situació més extrema i més difícil que afrontaré mai més.

Però malgrat tot això, me vaig recuperar d’eixe malson, i ara, la vida em somriu una altra vegada.

He sabut traure-li profit a eixa situació tan difícil per la que vaig passar. Ara forme part de l’equip nacional d’esportistes trasplantats, competint en un esport que m’encanta, el ciclisme. A més, sóc un dels integrants de l'equip ciclista de la Grupeta de la Ribera, un equip que m'ha acollit de manera extraordinària. D'altra banda, estic estudiant Medicina, una passió descoberta arran de la malaltia. Quan acabe la carrera vuic ser hematòleg, no sols per intentar salvar les vides de pacients que estiguen com jo estava, sinó també per tractar-los de la manera més humana possible, igual que em tractaren a mi les meues hematòlogues i hematòlegs.


Imatge: Blai al Campionat del Món per a Trasplantats(Gold Coast, Australia, Agost 2009)

Bienvenidos y bienvenidas a mi Blog.

En este blog trataré principalmente temas relacionados con el Ciclismo, con la grave enfermedad hematológica que sufrí durante casi 3 años y otras cositas que irán surgiendo.
Intentaré haceros un resumen de mi enfermedad: su nombre era (que bien suena hablar en pasado!) Aplasia Medular Muy Grave, una enfermedad en la que no dispones de células sanguíneas, es decir, no fabricas defensas, ni glóbulos rojos ni plaquetas!
No disponer de defensas supone el riesgo de coger infecciones. Un simple resfriado puede llegar perfectamente a ser mortal.

La falta de glóbulos rojos supone estar brutalmente anémico.

Y, la falta de plaquetas, supone que te aparezcan hematomas en cualquier parte del cuerpo y, lo que es peor, perfectamente se puede romper una vena, por ejemplo en el cerebro y causarte la muerte.

Fueron más de 2 años muy duros (desde el 24 de Julio de 2005 hasta el 24 de Noviembre de 2007). La verdad es que me pasaron muchísimas cosas: fracaso de los 2 tratamientos de mi enfermedad (aplasia medular muy grave), continuos ingresos por infecciones (ingresos todos muy largos, de meses enteros), una operación de pulmón donde me cortaron un trozo de mi pulmón izquierdo, una estancia breve en la UVI, 244 transfusiones sanguíneas !!!!( 127 de plaquetas, 116 de glóbulos rojos y 1 de plasma), un seguimiento en el Hospital de Día de la Fe de 1 o 2 días por semana todas y cada una de las semanas en las que no estaba ingresado etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc y un Trasplante de Médula Ósea que creo que es la situación más extrema y más difícil que afrontaré nunca más.

Pero a pesar de todo esto, me recuperé de esa pesadilla, y ahora, la vida me sonríe de nuevo. He sabido sacarle provecho a esa situación tan difícil por la que pasé.

Ahora formo parte del equipo nacional de deportistas trasplantados, compitiendo en un deporte que me encanta, el ciclismo, además soy uno de los integrantes del equipo ciclista Grupeta de la Ribera, un equipo que me ha acojido de manera extraordinaria. Por otra parte, estoy estudiando Medicina, una pasión descubierta a raíz de la enfermedad. Cuando acabe la carrera quiero ser hematólogo, no sólo para intentar salvar las vidas de pacientes que estén como yo estaba, sino también por tratarles de la manera más humana posible, al igual que me trataron a mí mis hematólogas y hematólogos.

Imagen: Blai en el Campeonato del Mundo para Trasplantados(Gold Coast, Australia, Agosto 2009)



Welcome to my Blog and please excuse my English!!

In this blog I will write about issues related to cycling, and with the serious hematological disease that I suffered for almost 3 years and other stuff that’ll emerge.

I will try to summarize my illness: its name was (it feels so great to talk about it in the past!) “Very severe aplastic anemia”, a condition in which blood cells do not exist in my body: defensive cells, red blood cells neither platelets!

Not having defensive cells (white blood cells) is very risky because you can get lots of infections. A simple cold can perfectly cause your death.

The lack of red blood cells means to be severely anemic.

And the lack of platelets, means that you experience bruising anywhere on your body and, worse still, a vein can get broken, for example inside your brain and cause death.

They were more than 2 years very hard (since July 24, 2005 until November 24, 2007). The truth is that I experienced a lot of things: the failure of the 2 treatments for my disease (very severe aplastic anemia), lots of infections (the inpatient hospital stays were all very long, for more than a month all of them), a lung operation where they cut me a piece of my left lung, a short stay in the ICU, 244 blood transfusions!!!(127 of platelets, 116 of red blood cells and 1 of plasma), being followed at Hospital de la Fe 1 or 2 days per week every single week etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc and a Bone Marrow Transplant which I think is the most extreme and more difficult experience I will ever face anymore.

But despite all this, I recovered from that nightmare, and now, life smiles me again. I have learned to take advantage of this difficult situation I went through.

Now I am part of the Spanish National Transplant Team and I also belong to the Grupeta de la Ribera cycling local team, competing in a sport that I love, cycling. Also, I'm studying medicine, a passion discovered because of the disease. When finished college I want to be an hematologist, not only to try to save the lives of patients who are like I was, but also to treat them as humanely as possible, as my hematologists treated me.

Picture: Blai at the World Transplant Games(Gold Coast, Australia, August 2009)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada